Geruchten
24 juni 2008 - Ron Smeets

'Alexander' wordt Motorola's laatste poging het tij te keren

Als we deze geruchten mogen geloven dan gaat Motorola nog één poging wagen om haar toestel divisie uit de rode cijfers te trekken.

Insiders van de Amerikaanse fabrikant hebben informatie doorgespeeld over de 'Alexander', een 8 Megapixel toestel dat tegen het eind van dit jaar op de markt moet komen.

Mocht dit toestel niet het succes brengen dat men ervan verwacht, dan valt definitief het doek voor Motorola als onafhankelijke toestel fabrikant, zo meldt de bron.

Over het toestel zelf weet hij te melden dat die, behalve met een 8 Megapixel camera, uitgerust zal worden met een GPS ontvanger, UIQ 4.0 (of hoger) besturingssysteem, een NVIDIA chipset voor video en 3D graphics en mogelijk ook touchscreen bediening.

Afbeeldingen zijn nog niet gelekt maar ik hoop dat hij niet hierop gaat lijken ;-)

Binnen Motorola wordt met argusogen gekeken naar de vordering van het project dat absoluut geheim had moeten blijven tot vlak voor de introductie maar daar is men, mits deze geruchten kloppen natuurlijk, dus al niet in geslaagd.

Daarnaast kun je je afvragen of het lekken van dergelijke informatie niet juist een averechts effect zal hebben op het eventuele succes van de 'Alexander'. Wetende dat Motorola haar toekomst zal laten afhangen van één toestel zal de aandacht van de mobiele wereld voor de 'Alexander' tijdens de ontwikkeling en in aanloop naar de release alleen maar doen toenemen. Als het toestel goed is dan kan dat een voordeel zijn maar reken er ook maar op dat elke bug of tekortkoming ook veel meer aandacht zal krijgen.Gerelateerde links:
Motorola splitst Mobiele Divisie in tweeën
Motorola CEO gaat zelf de mobiele telefoon divisie leiden
'Hello Moto' wordt Goodbye Moto ?!
Omzet Motorola in 2007 met 33% gedaald
Gaan Samsung en Sony Ericsson voorbij aan Motorola?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.