Toestellen
23 april 2012 - Ron Smeets

ALDI's 4.3 inch smartphone heeft (leverings)problemen?

Sinds enkele dagen ligt de, op het eerste gezicht veelbelovende, ALDI Wolfgang 4.3 inch dual sim smartphone, in de winkels van de prijsvechtende Duitse kruidenier.

De eerste berichten over het toestel en de ALDI zijn echter niet bepaald goed te noemen. Zo zou het toestel vrijwel niet leverbaar zijn en veel gebruikers die er tot nu toe wel eentje wisten te bemachtigen klagen over traagheid en slechte camera prestaties.

Laat ik vooropstellen dat ik zelf ook nog geen 'ALDI Wolfgang' heb weten te bemachtigen. Ik kan dus niet oordelen over de kwaliteit van het toestel. Wat mij wel al tijdens de presentatie van de Wolfgang toestellen opviel is het feit dat de ALDI gekozen heeft voor OEM smartphones van het Nederlandse AT Mobile. Dat is een 'fabrikant' die Chinese toestellen levert met een 'Holands tintje'. Ergens in 2009 (uit mijn hoofd) waren zij prominent aanwezig bij Harry Mens' Business Class om daar een zogenaamde 'high end' design smartphone te presenteren. In de praktijk bleek dat een Windows Mobile 5(!) toestel met zeer matige specs.

Vooralsnog lijken de Wolfgang Smartphones van de ALDI, als ze al op voorraad liggen in de winkels, niet echt een goede prijs-kwaliteit verhouding te hebben. Kijk dus goed uit voordat je besluit er een te kopen. De dual sim optie is voor bepaalde gebruikers zeker een voordeel maar als het toestel technische problemen heeft dan valt hij ondanks het prettige prijskaartje (ruim onder de 200 Euro) toch nog in de categorie 'duurkoop'.

Enfin, blijft vooral reageren, ook als jouw ervaringen met de ALDI Wolfgang wel positief zijn. Gewaarschuwde lezers tellen voor twee! ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.