Toestellen
13 april 2012 - Ron Smeets

ALDI's 4.3 inch dual sim Android smartphone in de winkel

Vlak voor het Mobile World Congress maakte ALDI bekend dat ze met een eigen merk smartphones ging komen. Het eerste toestel, een qwerty messaging phone, de Wolfgang Qwerty, was binnen één dag in alle filialen uitverkocht.

Morgen (zaterdag 14 april) zal de 'high-end' dual sim Android smartphone van de ALDI, Wolfgang AT-AS43D (ik had een andere naam gekozen ;-))), al in de winkels liggen. Het exacte prijskaartje wordt pas in de winkels onthuld, maar het persbericht spreekt de verwachting uit dat het toestel van 'minder dan 180 Euro' gaat kosten.

Voor dat geld krijg je, qua specs, best een aardig toestel. Natuurlijk valt het nog te bezien hoe goed hij presteert, maar 180 Euro voor een Android 2.3 (Gingerbread, dat dan weer wel) toestel met een 4.3 inch WVGA touchscreen display, GPS, dual sim support en een 1GHz Qualcomm processor is hoe dan ook niet veel geld. Wat ik echter niet kan plaatsen is die 'facebook f' in spiegelbeeld, links boven het scherm.

Het toestel is overigens gemaakt in opdracht van ALDI door Ambiance Technology, een Nederlandse (OEM) fabrikant met kantoren (en fabrieken) in China en Nederland.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.