Toestellen
20 oktober 2012 - Ron Smeets

ALDI komt met een 4.5 inch dual sim Android 'Wolfgang'

Volgende week zaterdag, 27 oktober, zal de nieuwste ALDI Wolfgang smartphone in de schappen van die supermarkt liggen. De Wolfgang 4.5'' heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een 4.5 inch qHD (960 x 540 pixels) touchscreen display.

Andere noemenswaardige specs zijn het dual sim support, Android 4.0 (ICS) zonder 'eigen' UI en dus net zo 'puur' als op de Nexus toestellen, een 1 GHz dual core processor, 8 megapixel camera met LED flitser en 20 GB intern geheugen (4GB ingebouwd en een 16GB geheugenkaart die meegeleverd wordt). 

Volgens het persbericht doet de Wolfgang 4.5 niet onder voor de veel duurdere Koreaanse smartphones met vergelijkbare specs. Ik neem aan dat ze daarbij natuurlijk doelen op de Samsung's die in de winkels liggen. En misschien een paar LG's. Maar, het is wel goed nieuws voor het Taiwanese HTC en Amerikaansse Apple dus ;-)) Goed, alle gekheid op een stokje. De Wolfgang 4.5'' wordt met een prijskaartje van 229 Euro inderaad lekker goedkoop. De achterkant van de Wolfgang 4.5 kan verwisseld worden. In de doos worden er alvast vier meegeleverd, evenals een beschermhoesje. 

In een van de perseberichten (ik kreeg er twee met een verschillende titel maar dezelfde inhoud) stond te lezen dat het Wolfgang topmodel op veel punten verbeterd zou zijn. Daarbij werd niet expliciet vermeld welke punten, en in vergelijking tot wel eerder Wolfgang toestel, maar ik neem aan dat ze de 4.3 inch versie bedoelen die eerder dit jaar bij de ALDI te koop was (en nog is wellicht). Dat toestel was wel onderwerp van leveringsproblemen, klachten over de traagheid van het OS en de slechte prestaties van de camera. Het zal mij benieuwen of dat nu inderdaad beter geworden is. Hieronder staan twee kiekjes en de belangrijkste specs:

ALDI-Wolfgang-45-a ALDi-Wolfgang-45-b

- 8 Megapuxel camera met LED flitser
- 3 Megapixel front camera
- 1 GHz dual core processor met 3D accelerator voor games
- 4 GB intern geheugen
- Dual Sim support
- GPS
- 2000 mAh accu
- Extra helder qHD scherm (960 x 540 pixels)
- FM Radio
- Hoogwaardige in ear (witte) headset
- 4 achterkanten: ieder zijn of haar stijl
- Hoge capaciteit accu met lange stand-by tijd
- Beschermhoesje
- Witte USB kabel en platte lader
- Gratis 16GB TF kaart van het merk SANDISK
- Pre installed SlideIT keyboard voor extra snelle tekst ingaven
- Standaard 4 talen woordenboek
- 2 jaar volledige garantie
- Opgebouwd met kwalitatief hoogwaardige chipset 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.