Toestellen
16 februari 2012 - Ron Smeets

ALDI gaat 'eigen' smartphones verkopen

ALDI is al actief als MVNO. Vandaag stuurde de discount supermarkt een persbericht uit waarin aangekondigd wordt dat er vanaf volgende week ook een smartphone met het nieuwe ALDI merk Wolfgang in de winkels zal liggen. Later dit jaar verschijnen nog twee modellen.

Natuurlijk maakt ALDI die toestellen niet zelf. Het zijn modellen van het Chinese AT (Ambiance Technology), een fabrikant die onder andere toestellen procuceert voor providers.

Het eerste toestel dat vanaf 22 februari in de ALDI winkels zal liggen is een zogenaamde 'social media messenger smartphone' Die heeft een fysiek qwerty toetsenbord (a-la BlackBerry) en gaat €49.99 kosten. Het toestel ondersteund bovendien twee simkaarten. Over enkele maanden breidt ALDI haar toestelportfolio nog uit met twee Android smartphones. Alle toestellen zullen SIMlock vrij geleverd worden.

Verder heeft ALDI ook een 'dongel' in haar assortiment zitten. Die ligt al in de winkels. Bijzonder is het feit dat deze dongel niet alleen gebruikt kan worden voor mobiel internet met je laptop maar ook als telefoon dienst kan doen, middels een headset of iets dergelijks.

Uit het persbericht: “Het ene is een strak Android toestel met een groot 4.3” scherm, snelle processor, twee camera’s en op beide simkaarten 3G verbinding. Het andere toestel is eveneens een Android dual sim, maar met een compact 2.8” scherm. De verkoopprijs voor de 4.3” smartphone zal ver onder de 200 euro liggen en met de 2.8” versie hopen we via ALDI de eerste volwaardige smartphone onder de 100 euro op de markt te kunnen brengen.”

De Qwerty Wolfgang: Wolfgang-Qwerty-a

De 4.3 inch Android Wolfgang: Wolfgang-43-Aldi

De 2.8 inch Android Wolfgang: Android-28-Wolfgang

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.