Accessoires
15 februari 2007 - Ron Smeets

Alcoholtester houdt rijdend personeel nuchter

Dit gadget hebben we de afgelopen maanden al in meerdere uitvoeringen gezien en ik moet zeggen dat de versie die NTTDoCoMo meegenomen had naar Barcelona een van de onhandigste is.

Het apparaat is namelijk relatief groot en dus niet handig voor mobiel gebruik.

De werking is redelijk eenvoudig. Je sluit hem aan op je GSM, blaast en de resultaten worden per SMS of Email naar een vooraf ingesteld adres gestuurd. Handig voor transportbedrijven en andere firma’s die veel personeel op de weg heeft zitten en zeker willen weten of hun chauffeurs altijd nuchter achter het stuur zitten.Gerelateerde links:
'Blazen' per SMS
GSM voorkomt bellen onder invloed
Geen verschil tussen bellen en drinken achter het stuur
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.