Geruchten
01 februari 2010 - Ron Smeets

Alcatel OT980 met Android gespot

Alcatel is een van die toestelmerken dat het vooral goed doet in specifieke (meestal Franstalige) landen. Hier in Nederland zien we er weinig van.

Of dat met de Alcatel OT980 gaat veranderen is nog niet te zeggen. Dit Android toestel, dat ook wel wat weg heeft van de Palm Pre, is namelijk nog niet officieel aangekondigd en de geruchten gaan dat hij in eerste instantie voor de klanten van Orange Frankrijk bedoeld is.

De specs die, samen met enkele foto's en een video, uitgelekt zijn spreken van een Android 1.6 toestel met een slide-out (onderzijde) qwerty toetsenbord, resistive touschreen display, WiFi, GPS, een 2 megapixel camera, 3.5mm audio aansluiting, microSD geheugenkaart gleuf en een 500MHz processor met 193MB werkgeheugen. Alcatel-OT-980-b Alcatel-OT-980-c Alcatel-OT-980-d Alcatel-OT-980-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.