Toestellen
29 juli 2010 - Ron Smeets

Alcatel OT-880 is de T-Mobile Vairy Text Mini, of toch niet?

Vanochtend ontving ik van Alcatel een persbericht waarin stond dat de fabrikant over enkele weken denieuwe T-Mobile Vairy Text Mini lanceert. Bij dat persbericht zaten ook een afbelding en specs van het toestel in kwestie, de Alcatel OT-880. Mmmh, dacht ik, dat is een heel andere formfactor (slide-out qwerty met touchscreen display) dan hetgeen T-Mobile en Alcatel tot nu toe aan de naam Vairy Text koppelden (candybar met qwerty onder het display). Maar goed, er stond ook Mini bij dus waarom niet.

Vlak voordat ik het artikel over de nieuwe T-Mobile Vairy Text online wilde zetten kwam er echter nog een bericht van Alcatel: ze hadden een foutje gemaakt en de verkeerde toestel info met het juiste persbericht verstuurd. De nieuwe T-Mobile Vairy Tex Mini wordt wel degelijk weer een candybar model, a la BlackBerry, en hij heeft ook geen touchscreen display. Feitelijk is het de Alcatel OT-255 (foto hiernaast). Op zich jammer want OT-880 zou het zeker wel goed gedaan hebben in een prepaid pakket van nog geen 30 euro ;-))

Dat is namelijk de prijs van de T-Mobile Vairy Text Mini als hij in September in de T-Mobile winkels zal verschijnen. Natuurlijk is die lage prijs ook terug te zien in de specs maar iemand die voor 30 Euro een 'blackberry' achtig toestel koopt mag, en zal, daar ook niet teveel verwachten. Zo heeft hij geen bluetooth, geen uitbreidbaar geheugen en ook geen camera. De belangrijkste specs:
- Dual band GSM (900/1800)
- 1.8 inch display van 160 x 128 pixels en 65K kleuren (TFT)
- GPRS
- 1.8 MB geheugen (niet uitbreidbaar)
- FM Radio met RDS
- 100.5 x 58 x 12mm (hxbxd)
- 76 gram

Nee, dan zijn de specs van de OT-880 (foto hieronder), ondanks dat dit ook een instapmodelletje zal zijn, toch heel wat beter. Maar ja, die zal ook meer dan 30 Euro gaan kosten. De Alcatel OT-880 zal overigens ook als prepaid toestel op de markt gebracht gaan worden. Dat zal ook begin September zijn. De prijs en met welke provider, dat is nog niet bekend. De belangrijkste specs:
- Dual band GSM (900/1800)
- GPRS
- 2 megapixel camera
- 2.4 icnh QVGA touchscreen
- slide-out qwerty toetsenbord
- microSD geheugenkaart gleuf (max. 8GB)
- Bluetooth 2.0 met AD2P
- 3.5mm audio aansluiting
- multimedia speler (MP3/AAC/AAC+/WMA)
- FM Radio met RDS
- 106 x 57 x 16.5mm (hxbxd)
- 120 gram

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.