Toestellen
09 juli 2010 - Ron Smeets

Alcatel OT-802, een goedkope qwerty candybar

Sinds een aantal maanden worden de zogenaamde qwerty candybar toestellen, zoals de Nokia E71 en de BlackBerry Bold, ook steeds populairder onder jongeren. Over het algemeen hebben die jongere consumenten natuurlijk ietwat minder te besteden dan de meeste volwassen (zakelijke) gebruikers.

De meeste fabrikanten spelen daar inmiddels handig op in. Zo zagen we dit jaar al de LG InTouch GW300, de BlackBerry Curve 8520 en de Nokia C3 opduiken.

Het Franse Alcatel gaat nu ook meedoen aan die hype. Zij komen nu met de Alcatel OT-802, een candybar toestel met qwerty toetsenbord die, los, voor 90 Euro in de winkels ligt.

Natuurlijk mag je voor dat geld niet dezelfde kwaliteit verwachten als je dat gewend bent van Nokia en BlackBerry, maar lekker goedkoop is het wel. Het grote voordeel is ook nog eens dat je het toestel gewoon los kunt kopen voor dat bedrag. Meestal zijn dit toch prepaid prijzen, iets wat in de praktijk niet echt handig is omdat een dergelijk toestel ook veel gebruikt wordt door jongeren die met hun mobieltje niet alleen SMS'en en bellen maar ook hun hyves en facebook profielen bijhouden en updaten. En dan is een sim-only abbo met internet optie natuurlijk veel interessanter, en goedkoper!

Enfin, qua specs is de Alcatel OT-802 geen echte hoogvlieger. Zo heeft hij een 2.4 inch QVGA (320 x 240) TFT display, 2 megapixel camera,  tri-band GSM, GPRS/EDGE (geen 3G dus), microSD geheugenkaart gleuf, Bluetooth met A2DP, MP3 speler, FM Radio met RDS, Email support (IMAP4 en POP3) en een 850mAh accu voor 9 uur bellen, 35 uur muziek luisteren of 450 uur stand-by. De Alcatel OT-802 weegt 103 gram en meet 111 x 58 x 13.9 mm (hxbxd).

De Alcatel OT-802 zal vanaf deze maand (Juli 2010) in de winkels liggen. Voorlopig exclusief bij de Belcompany.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.