Toestellen
15 oktober 2010 - Ron Smeets

Alcatel OT-606 gepresenteerd

Alcatel heeft vandaag een nieuwe, ultra goedkope, qwerty slider gepresenteerd, de Alcatel OT-606.

Het toestel heeft onder andere een 2.2 inch QVGA (320 x 240) display, slide out qwerty toetsenbord, VGA camera, dual quad band GSM met GPRS support, Bluetooth 2.0 met A2DP, een microSD geheugenkaart gleuf (max. 8GB), Email support (POP3 en IMAP4), 3.5mm audio (headset) aansluiting, FM Radio met RDS en multimedia (oa. MP3 en MPEG4) speler aan boord.

Kortom, specs die passen bij een toestel dat prepaid 40 Euro gaat kosten en nog deze maand (Oktober 2010) bij Hi te koop zal zijn. Alcatel zelf noemt het een compacte telefoon met karakter. Over dat laatste kan ik niet oordelen zonder hem van dichtbij gezien te hebben, maar dat compacte valt wel mee. Hij meet namelijk 109 x 51mm. Qua hoogte en breedte is dat nog wel te doen, maar de Alcatel OT-606 is ook 16.5mm dik en dat noem ik nu niet bepaald compact. Ach, voor 40 Euro mag je natuurlijk ook weer niet teveel klagen ;-)) ALCATEL%20OT-606

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.