Nieuws
01 september 2017 - Ron Smeets

Alcatel onthult fantasieloze Idol 5 Hiervan zijn er 13 in een dozijn

Je zou eigenlijk verwachten dat Alcatel hier op de IFA een opvolger voor de Shine Lite ging onthullen. Dat toestel stal vorig jaar de show vanwege zijn bijzonder fraaie design en zeer vriendelijk prijskaartje. Maar nee, de Chinese fabrikant koos ervoor om een nieuwe Idol te onthullen; de Idol 5 om precies te zijn. Die is niet alleen duurder dan de Shine Lite, maar ook nog eens een stuk minder mooi. Ok, misschien heeft hij iets betere specificaties, maar dat zegt lang niet alles. Wat dat betreft zijn er genoeg concurrenten op de markt die een kleurloos design met mid-range specs en een redelijk vriendelijk prijskaartje combineren. Nee, de Alcatel Idol 5 springt er in die opzichten bepaald niet uit. Het is een fantasieloos toestel.

Voor 239 euro krijg je straks, wanneer het toestel ergens in oktober in de winkels verschijnt, een smartphone met een 5.2 inch full HD IPS scherm en een 1.3GHz octacore processor van MediaTek met 3GB RAM en 16GB intern geheugen (waarvan de helft naar het systeem en voorgeïnstalleerde apps gaat). Aan de achterzijde zit een 13 megapixel f/2.0 camera met dual-tone flitser en de mogelijkheid om in full HD (1080p) te filmen. Voor selfies heeft de Idol 5 een 5 megapixel camera aan de voorzijde die in HD (720p) video’s kan opnemen. De 2800 mAh accu ondersteunt geen snellaad functie en heeft drie en een half uur nodig om volledit op te laden. Aan de achterzijde, onder de camera, zit 5 wel een vingerafdruk sensor voor extra beveiliging. Standaard is de Idol 5 voorzien van Android 7 Nougat. Over een eventuele update naar Android 8 Oreo is nog niets bekend, maar ik neem aan dat die er wel gaat komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.