Toestellen
24 februari 2014 - Ron Smeets

ALCATEL ONETOUCH POP S familie onthuld

Alcatel One Touch presenteerde vanochtend haar tweede vernieuwde smartphone familie in Barcelona. De POP S Series zijn de opvolger, hoe kan het ook anders van de POP Series die precies een jaar geleden hier het daglicht zagen.

Het grootste verschil met de vorige modellen is toch wel de 4G ondersteuning die aan de nieuwe POP S Series toestellen, en dat zijn er drie, is toegevoegd.

De POP S3 is de kleinste van de drie nieuwe toestellen. Hij heeft een 4 inch WVGA display, maar wel een 1.2GHz quad core processor en een 5 megapixel camera. Speciaal voor de liefhebbers van voordelige, compacte toestellen maar die toch van 4G willen kunnen genieten, nu of binnenkort. De adviesprijs wordt 169 Euro.

De POP S7 is met 5 inch scherm al een stuk groter dan de compacte S3. Deze heeft een 1.3 GHz quad core processor, een 5 megapixel camera en 3000 mAh accu. Het prijskaartje van de POP S7 bedraagt 239 Euro

De POP S9 is de phablet telg van deze familie. Dit toestel heeft dan ook een 5.9 inch IPS scherm met HD resolutie, een 1.2 GHz quad core processor en een 3400 mAh accu. Met 8.5 millimeter is de POP S9 de dunste van de drie. Hij is wel ook de duurste met een prijskaartje van 289 Euro, maar voor een (bijna) 6 inch phablet is dat natuurlijk best voordelig.

Wie van kleurtjes houdt kan zich uitleven want de nieuwe POP Series toestellen worden allemaal verwisselbare covers uitgerust die in diverse, felle, kleuren te koop zijn. Verder heeft de fabrikant ook diverse accessoires zoals een flip cover gepresenteerd. Hieronder nog even de belangrijkste specs van de POP S3, POP S7 en POP S9, op een rijtje:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.