Toestellen
05 september 2014 - Ron Smeets

Alcatel OneTouch POP 2 familie ‘geboren’

Een van de eerste toestelaankondiging van vandaag betreft gelijk de ‘gebroorte’ van een complete familie; de Alcatel OneTouch POP 2. Deze bestaat uit vijf toestellen die nagenoeg dezelfde specs hebben maar verschillen qua schermgrootte.

Heel veel details, bijvoorbeeld over de grootte van de vijf uitvoeringen, meldt de fabrikant op dit moment nog niet.

Het enige dat het persbericht op dit moment daarover verraadde was dat de 4.5 en 5 inch uitvoering van de POP 2 ook een zogenaamde Premium uitvoering krijgen; gemaakt van slankere, luxere (metalen behuizing wellicht, maar dat wordt niet vermeld) materialen.

Enfin, de POP 2 toestellen zijn allemaal voorzien van een 1.2 GHz quad core processor van Qualcomm, de Snapdragon 410. Dat betekent onder andere dat ze allemaal geschikt zijn voor gebruik in combinatie met 4G netwerken.

En dat is precies wat Alcatel OneTouch met de POP 2 toestellen voor ogen heeft.; 4G voor iedereen, ook de mobiele gebruikers die minder te besteden hebben, of willen besteden. Zonder er verder ook bij te vertellen wat op de verschillende prijskaartjes van die toestellen staat.  Ow, in de doos van elke POP 2 zitten behalve het toestel ook vijf covers in evenzoveel verschillende, felle, kleuren.

Behalve de vijf toestellen heeft de POP familie ook nog een 8 inch tablet aan de stamboom hangen; de POP 8S. Ook dit is een toestel met  4G support voor een schappelijke prijs, die ook op dit moment nog niet genoemd wordt. Over de specs van de POP 8S wordt verder alleen nog gemeld dat hij 7.9mm dun is, 309 gram weegt en een 5 megapixel camera heeft (3 megapixel in de versie voor de VS en Latijns Amerika).

Voor verdere details heb ik Alcatel OneTouch benaderd. Het is afwachten wanneer die bekend gemaakt worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.