Toestellen
01 juli 2015 - Ron Smeets

Alcatel OneTouch Hero 2+ 'Cyanogen' voor de lancering al geschrapt

In maart onthulde Alcatel OneTouch een versie van de Hero 2+ die uitgerust zou worden met het Cyanogen OS. De Android variant waar ook de OnePlus One op draait.

Vandaag werd bekend dat Alcatel OneTouch en Cyanogen besloten hebben deze versie van de Hero 2+ nog voordat hij in de winkels ligt al te schrappen. De belangrijkste reden die daarvoor gegeven wordt is het ontbreken van een duidelijke update strategie naar Android 5.1 Lollipop. Aan wie dat ligt wordt in het midden gelaten. Het is immers een gezamenlijk besluit.

Wel zeggen beide partijen ook dat ze in de toekomst zeker nog met een smartphone op de proppen zullen komen die voorzien is van high-end specs, het Cyanogen OS en een vriendelijk prijskaartje. De Hero 2+ kwam daar al aardig bij in de buurt... als hij dus niet geschrapt was ;)

Statement van Alcatel en Cyanogen:
ALCATEL ONETOUCH and Cyanogen, Inc. have made a mutual decision to forgo the release of the HERO 2+. At its announcement, the goal of bringing this device to market was to offer the most advanced hardware and software at an affordable price. The bar was set high and unfortunately the device does not have a clear Android 5.1 upgrade path. We therefore are committing to refocus our joint efforts on a next-generation product that can exceed the expectations of end users. Our teams remain dedicated to releasing an ALCATEL ONETOUCH device powered by Cyanogen OS, and are looking to share an update when we have more details to share.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.