Nieuws
10 oktober 2012 - Ron Smeets

Alcatel One Touch View met Windows Phone 7.8 gespot

Alcatel One Touch heeft al een aantal vriendelijk geprijsde Android smartphones in de winkels liggen. Qua prijs-kwaliteit zijn dat over het algemeen geen verkeerde toestellen. Het heeft er alle schijn van dat de van oorsprong Franse fabrikant nu ook op de Windows Phone trein gaat stappen.

De Alcatel One Touch View zou, volgens de gelekte foto's en specs, een Windows Phone 7.8 smartphone worden. Die versie van het Windows Phone is bedoeld voor low- en mid range smartphones. Wanneer Alcatel in die prijsklasse gaat meedoen dan heeft de Nokia Lumia 610 er dus nog een concurrent bij ;-)

De afbeeldingen van de Alcatel One Touch View zeggen nog niet veel over de bouwkwaliteit en degelijkheid van het toestel maar hij ziet er in ieder geval niet verkeerd uit. De specificaties zijn overduidelijk van een mid-range Windows Phone toestel. Het prijskaartje zou ca 200 Euro gaan bedragen (7990 Roebel volgens de Russische bron) Letwel, het zijn nog onbevestigde geruchten.

Specificaties Alcatel One Touch View:
- 1 Ghz single core processor
- 512 MB RAM
- 4 GB intern geheugen (waarvan 2.9GB voor de gebruiker beschikbaar is)
- 4 inch IPS WVGA display (800 x 480)
- 5 megapuxel camera met LED flitser
- VGA camera aan de voorzijde
- 3G support
- WiFi, Bluetooth
- 1500 mAh accu
- 124.2 x 64.2 x 10.7 mm (hxbxd) 

Alcatel-OT-View-Rumor-b Alcatel-OT-View-Rumor-c Alcatel-OT-View-Rumor-a

Bron 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.