Toestellen
05 september 2013 - Nichal Joosse

Alcatel One Touch presenteert vier nieuwe toestellen

Morgen, tijdens de IFA in Berlijn, presenteert Alcatel One Touch vier nieuwe toestellen. Het gaat om de Idol Alpha, de Hero, de Idol Mini en de Idol S. De Idol Alpha probeert zich te onderscheiden van andere smartphones via een innovatief design dat een metalen behuizing combineert met afgeronde hoeken met een transparante omranding. Het design is geschikt voor zowel zakelijk als alledaags privégebruik. Ook de andere drie toestellen moeten zich onderscheiden ten opzichte van andere smartphones, wat Alcatel One Touch probeert te doen met een aantal innovatieve functies, zoals bij de Hero, die gebruikt kan worden als een projector, een mediahub dor het scherm te delen met een pc en het gebruik van het toestel als een creatieve tool door de stylus te gebruiken.

De Idol Alpha moet het doen met een quad-core 1,2 Ghz-processor en heeft een behuizing die 7,5 mm dun is. Het aluminium/stalen frame is voorzien van een gedistingeerde afwerking. Ook heeft het toestel een 4,7 HD IPS-scherm dat de gehele voorzijde vult. De Hero is een soort phablet en heeft een 6' Full HD IPS-beeldscherm. Daarnaast heeft de Hero een krachtige quad-core 1,5 Ghz-processor en een 3400 mAh-batterij. 

De Alcatel One Touch Idol Mini is het kleinste toestel van de Idol-reeks. Het apparaat heeft een 4,3' IPS-beeldscherm, een 5 megapixelcamera en een dual-core 1,2 Ghz-processor. De Alcatel One Touch Idol S is het ideale toestel voor 4G/LTE-gebruikers. Het toestel is 7,4 mm dun, heeft een 4,7' HD IPS-beeldscherm en een dual-core 1,2 Ghz-processor. Het is van alle vier de toestellen nog niet duidelijk of ze ook in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.
 

Over de auteur: Nichal Joosse