Tablets
08 januari 2015 - Ron Smeets

Alcatel One Touch presenteert een betaalbare 10 inch 4G tablet

Alcatel One Touch staat al een tijdje in het rijtje van (Chinese) fabrikanten die vooral betaalbare smartphones en tablets maken. De toestellen van het van oorsprong Franse merk waren enkele jaren geleden letterlijk het aankijken en gebruiken nauwelijks waard, maar dat is inmiddels wel anders. De onlangs gepresenteerde Hero 2 is maar een voorbeeld daarvan. Een betaalbare smartphone met prima looks en specs.

In Las Vegas presenteerde Alcatel One Touch een nieuwe tablet; de 10 inch (ok, formeel is het een 9.6 inch scherm) Pop 10. Uiterlijk lijkt hij op de gemiddelde 10 inch tablet. Qua specs valt met name de 4G (LTE) support op en het feit dat je er ook 'gewoon' mee kunt bellen als je er een simkaart in stopt. Verder is deze tablet voorzien van een 1.2 GHz quad core processor met 1GB RAM, een 5 en een 2 (voorzijde) megapixel camera, 8GB intern geheugen, Android Lollipop en een 4600 mAh accu.

Voor de Pop 10 heeft Alcatel One Touch ook een zogenaamd 'One-Click' toetsenbord accessoire ontwikkelt. Daarmee kun je de tablet in 'een klik' ombouwen tot laptop. Het toetsenbord is los verkrijgbaar. Zonder deze accessoire weegt de Pop 10 precies 400 gram en is hij 7.9 millimeter dun.

Wanneer de Pop 10 in Nederland en België in de winkels verschijnt is nog niet bekend. Hetzelfde geldt ook voor de exacte prijs, maar 'betaalbaar' zal ongetwijfeld betekenen dat hij (ruim) onder de 200 Euro kost.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.