Toestellen
22 maart 2011 - Ron Smeets

Alcatel One Touch OT-799 onthuld

Alcatel One Touch heeft vandaag weer een nieuwe, goedkope, candybar met fysiek qwerty toetsenbord gepresenteerd die de volgende maand (april) in de Nederlandse winkels gaat verschijnen.

De Alcatel One Touch OT-799 heeft uiterlijk nogal wat weg van de Nokia E5 en C3. Dat komt vooral door het blok met (menu)toetsen dat tussen het display en het toetsenbord geplaatst is.

Qua specs is de OT-799, voor een toestel dat in combinatie met een Telfort (exclusief) prepaid pakket maar €39.99 kost (inclusief een DVD t.w.v. €9,95 naar keuze), best redelijk voorzien.

Zo zit er onder andere een 2 megapixel camera op de achterzijde en heeft hij een 2.2 inch TFT (geen touchscreen) QVGA display, microSD geheugenkaart gleuf (max. 8GB), Bluetooth 2.0 (met A2DP), MP3 speler, FM Radio, dual band GSM (900/1800) en GPRS / EDGE support voor mobiel internet en toegang tot de bekende Social Media netwerken. De Alcatel One Touch OT-799 meet 111 x 58.2 x 13.9mm (hxbxd) en weegt 103 gram. De accu (850mAh) is goed voor 9 uur spreek- of 450 uur standby tijd. Zoals gezegd zal het toestel vanaf april in de Nederlandse winkels liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.