Toestellen
03 november 2011 - Ron Smeets

Alcatel One Touch 995: high-end specs voor 'n low-end prijs

Alcatel OneTouch heeft met de One Touch 990 al een bijzonder goedkope Android Smartphone op de markt gebracht, afgelopen zomer.

Begin 2012 zal de Franse fabrikant ook een 4.2 inch Android smartphone lanceren, de One Touch 995. Ook deze krijgt een aangenaam prijskaartje: 199 Euro. Bepaald niet gek voor een Android smartphone met een 4.2 inch capacitief scherm, een 5 megapixel camera met flitser, een 1.4 GHz Qualcomm processor en Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Verder wordt de Alcatel One Touch 995 met 9.5mm ook een van de dunnere smartphones. Tijdens de Pre Christmas Show van de PhoneHouse had Alcatel al een prototype van de One Touch 995 meegenomen. Die werkte nog niet naar behoren, maar dat had natuurlijk alles te maken met het feit dat het toestel nog (lang) niet af is. Men verwacht de Alcatel One Touch 995 in Barcelona, tijdens het MWC van 2012 eind februari, officieel te gaan lanceren en een maandje later in de winkels te leggen. Ik maakte in Amsterdam alvast een paar foto's van de Alcatel One Touch 995.

Voor zover de software werkte kan ik wel al zeggen dat Alcatel met de toevoeging van een '3D carrousel' de User Interface in ieder geval ook (voldoende) aandacht gegeven heeft. Een gimmick natuurlijk, maar wel een aardige om te zien en gebruken. Uiterlijk slaat deze goedkope Android smartphone van Alcatel One Touch ook geen modderfiguur. Hij voelt licht aan en heeft een metal-look design.

Alcatel-OT995-3DUI Alcatel-OT995-Side-a Alcatel-OT995-Back Alcatel-OT995-Top Alcatel-OT995-Camera Alcatel-OT995-Front-a Alcatel-OT995-Side

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.