Toestellen
10 juni 2012 - Ron Smeets

Alcatel ONE TOUCH 991 komt naar Nederland

Wanneer je op zoek bent naar een relatief goedkope (Android) smartphone dan heb je in Nederland steeds meer keuze. Alcatel ONE TOUCH heeft er weer eentje gepresenteerd, de ONE TOUCH 991. Voor nog geen 100 Euro (bij T-Mobile in een prepaid pakket) krijg je best een redelijk goed toestel, kijkend naar de prijs-kwaliteit-verhouding van Alcatel. Los kost de ONE TOUCH 991 zo'n 130 Euro (adviesprijs).

Voor dat geld krijg je een Android (Gingerbread) smartphone met een 4 inch HVGA scherm, 800 MHz processor, een 3.2 megapixel camera, 3G / HSPA support (max. 7.2Mbps download), Bluetooth 4.0 met A2DP, FM Radio Tuner en een microSD geheugenkaart optie (max. 32GB).

Natuurlijk heeft de Alcatel ONE TOUCH 991 ook de bekende (social media) apps standaard aan boord. Wat mij betreft biedt Alcatel ONE TOUCH, vergeleken met bijvoorbeeld de Wolfgang Android Smartphones van de ALDI, een beter alternatief voor de smartphone koper met een beperkt budget. Het toestel is feitelijk de opvolger van de ONE TOUCH 990 die de van oorsprong Franse fabrikant in uugustus van het afgelopen jaar presenteerde.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.