Geruchten
01 december 2011 - Ron Smeets

Alcatel One Touch 918 met Android op komst

Alcatel One Touch heeft met de presentatie van de One Touch 990 en de (nog niet officieel gepresenteerde) One Touch 995 al aangetoond dat de van oorsprong Franse fabrikant een serieuze speler in de low-end smartphone markt wil worden.

Binnenkort komt daar nog een toestel bij, de Alcatel One Touch 918. Deze is ook nog niet officieel gepresenteerd, maar wel al te zien op de website van de fabrikant.

De One Touch 918 wordt een Android (Gingerbread) toestel met een 3.2 inch capacatief touchscreen display (HVGA), WiFi, A-GPS, quad band GSM support met 3G (UMTS/HSDPA), een 3.2 megapixel camera, FM Radio Tuner, microSD geheugenkaart optie, Bluetooth 3.0 (met A2DP) en de nodige voorgeinstalleede (social media) applicaties. Over de prijs en beschikbaarheid van de Alcatel One Touch 918 is op dit moment nog niets bekend. Voor de echte liefhebbers is hier wel alvast de handleiding te downloaden (let op: 5.9 MB!).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.