Toestellen
21 mei 2007 - Ron Smeets

Alcatel laat camphone ook als Webcam dienst doen

Nee, niet in de vorm van videobellen, maar echt gekoppeld aan je PC ter vervanging van de ene crappy webcam voor een andere, want dat is toch wel de kwaliteit van zowel de gemiddelde PC webcam als van de videobeelden van een camphone.

Enfin, of Alcatiel hiermee een nieuw USP voor haar camphones in handen heeft valt nog te bezien, maar creatief is het wel. Je sluit het toestel gewoon via een USB kabel op je PC aan om de camera als webcam te kunnen gebruiken.

Het toestel zelf, de OT-C825, is een vrij eenvoudige slider met MP3 speler, 10MB intern geheugen, een 128MB microSD kaart, een 220x176 pixel display, een 1.3MP camera en Bluetooth.

Of Alcatel deze slider ronde de geplande releasedatum (Juni/Juli) ook in Nederland en Belgie op de markt gaat brengen is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Misterieus Alcatel horloge bij FCC opgedoken
Geen foto’s bij Alcatel
Eenvoudige maar stijvolle slider van Alcatel
'Duistere' MusicPhone van Alcatel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.