Tablets
28 februari 2012 - Ron Smeets

Alcatel gaat ook aan de Android Tablets met de Touch Tab 20

Alcatel liet tijdens een Nederlandse persmeeting enkele aardige nieuwe, budget, smartphones zien. Daarnaast werd ook de winkel lancering van de One Touch Ultra 995, een toestel dat enkele maanden geleden al even te zien was, aangekondigd. Zie ook dit persbericht. Later volgt nog mijn videopreview van de nieuwe Alcatel's.

Het meest opvallende toestel dat Alcatel One Touch uit hun koffer haalde was de Touch Tab 20 met een 7 inch scherm. Het was nog een (vroeg) prototype maar het betkent dus wel dat ook Alcatel aan de tablet gaat.

Over de specs is nog weinig zinnigs te zeggen. Het prototype dat getoond werd draaide nog op Android 1.5 en werkte zeker nog niet naar behoren. Er moet dus nog wel het een en ander aan gesleuteld worden op software gebied. Een defintief oordeel kan ik dus pas vellen als de finale versie beschikbaar komt.

Uiteindelijk zal de Touch Tab 20 in ieder geval uitgerust gaan worden met Android ICS (4.0). Wat ik wel een beetje raar vond is het feit dat de Alcatel Tablet een 4:3 verhouding heeft (het hele toestel) maar wel met een 16:9 display. Dit betekent dus dat je vrij brede randen aan de boven en onderzijde van deze tablet hebt. Net daar waar je het toestel natuurlijk niet al te vaak zult vasthouden. Of dat handig is valt te bezien maar het zorgt wel voor verloren ruimte in het design van de eerste Alcatel tablet.

Wanneer de Touch Tab 20 naar Nederland gaat komen is nog niet bekend, maar volgens Alcatel One Touch wel nog dit jaar. Enkele kiekjes:

Alcatel-Touch-Tab-20-a Alcatel-Touch-Tab-20-b Alcatel-Touch-Tab-20-c Alcatel-Touch-Tab-20-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.