Nieuws
10 juni 2006 - Ron Smeets

Al-Zarqawi's mobieltje werd zijn dood

Dat zegt een vooraanstaande Irakese kolonel in een interview dat hij gisteren had met CNN.

Volgens kolonel Tamimi hielden de Amerikaanse en Irakese militaire inlichtingendiensten de mobiele telefoons van Al-Zarqawi en zijn handlangers al langere tijd in de gaten en mede daardoor was de aanval die woensdag door twee F-16's uitgevoerd werd en waarbij de gevreesde terroristenleider dus om het leven kwam , zo succesvol.

Het is niet de eerste keer dt een mobiele telefoon het einde betekent van een terrorist, maar helaas zijn mobiele telefoons ook vaak juist de aanstichter van terroristische daden zoals jullie in de berichten hieronder onder andere kunnen nalezen. . .Gerelateerde links:
GSM steeds gevaarlijker voor rebellen en terroristen
SMS kliklijn voor terroristen
Ook Franse relschoppers plannen via GSM
Indiase politie 'achtervolgt' mobiele telefoons
Aanslagen Bali getriggerd door GSM's
GSM verkeer plat vanwege aanslagen
Moderne GSM's goede terroristen-tool
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.