Geruchten
23 september 2011 - Ron Smeets

Al Gore 'onthult per ongeluk' de komst nieuwe iPhones? NOT!

De afgelopen anderhalve dag is nogal wat commotie ontstaan over een uitspraak van Al Gore, een bestuurslid van Apple en de man die met zijn 'An Inconvenient Truth' enkele jaren geleden de aandacht vestigde op de milieuproblematiek van onze aardkloot.

In een presentatie die hij gaf op de Discovery Invest Leadership conferentie zei hij namelijk "Not to mention the new iPhones coming out next month. That was a plug.” Meer dan één nieuwe iPhone dus.

De hele wereld denkt nu dat Al zich 'per ongeluk' versproken heeft en hoewel er altijd een kans is dat dit ook echt gebeurt, mensen verspreken zich nu eenmaal wel eens, geloof ik toch niet dat dit een 'ongelukje' was. Bij Apple gebeuren dit soort ongelukjes namelijk niet. Als er iets uitlekt vanuit het bedrijf zelf dan is dat mijns inziens altijd perfect geregisseerd met als hoofddoel het vuur van de hype rondom het merk en diens producten nog meer aan te wakkeren. Tot nu toe slaagt Apple iedere keer opnieuw in haar opzet en dat kun je ze natuurlijk nauwelijks kwalijk nemen.

Letwel, ook ik en de andere cowboys, schrijven regelmatig over de vele geruchten rondom nieuwe iPhones en iPad's, maar als er iets 'uitlekt' dat rechtstreeks uit het Apple kamp zelf komt dan ben ik toch wat argwanender ;-)) De uitspraken van Al Gore zouden best kunnen kloppen, maar ze zijn zeker niet 'per ongeluk' gedaan, volgens mij. Enfin, we zullen het binnen nu en een maand wel weten. De algemene tendens rondom de vele iPhone 5 en iPhone 4S geruchten is dat Apple volgende maand, mogelijk al op 4 oktober, haar nieuwe iPhone (of iPhones) gaat presenteren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.