Toestellen
28 augustus 2009 - Ron Smeets

Al 5 miljoen Samsung Star's verkocht

De Samsung Star (S5230) gaat als warme broodjes over de toonbanken. De Koreaanse fabrikant heeft vandaag bekend gemaakt dat er in de eerste vier maanden al meer dan 5 miljoen exemplaren van de Samsung Star verkocht zijn.

Daarmee lijkt de doelstelling van enkele maanden geleden om voor het eind van dit jaar 10 miljoen Star's te verkopen, makkelijk gehaald te gaan worden.

Aanvankelijk leek de verkoop nog maar 'mondjesmaat' op gange te komen met 700.000 verkochte exemplaren in Mei en 900.000 in Juni. Maar de afgelopen twee maanden schieten de verkoopcijfers van de S5230 Star letterlijk door het dak. In Juli werden 1.6 miljoen toestellen aan de man/vrouw gebracht en deze maand zelfs al 1.8 miljoen. Dat zal natuurlijk (deels) ook wel te maken hebben met de beschikbaarheid van de Star in meer landen, maar het zijn hoe dan ook goede cijfers. Samsung lijkt met de Star dus een heuse Ster in huis te hebben ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.