Toestellen
16 april 2013 - Ron Smeets

Al 4.6 miljoen exemplaren van de Sony Xperia Z verkocht?

Analisten hebben becijferd, zonder dat dit dus door de fabrikant zelf bevestigd is, dat Sony in de eerste 40 dagen sinds de release mogelijk al 4.6 miljoen exemplaren van de Xperia Z kan gaan verkopen.

Het toestel is inderdaad goed ontvangen en ook ik ben er best tevreden mee. Een andere belangrijke reden voor het succes van de Xperia Z is het fet dat Sony het nieuwe high-end toestel eerder in de winkels heeft weten te leggen dan haar concurrenten.

HTC, Samsung en, in mindere mate, LG kwamen later (of moeten nog komen) met hun nieuwe vlaggenschepen, zoals de HTC One (eind deze maand), de Samsung Galaxy S4 (eind deze maand) en de LG Optimus G Pro (pas enkele weken beschikbaar en voorlopig nog niet in Nederland).

Het zal mij benieuwen wanneer Sony zelf de verkoopcijfers bekend maakt. De vraag is natuurlijk of de fabrikant dan ook in detail ingaat op het aantal verkochte Xperia Z's. Waarschijnlijk niet. Daarnaast moeten we afwachten hoe de Xperia Z het gaat/blijft doen op het moment dat de HTC One en Galaxy S4 in de winkels verschijnen.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.