Nieuws
18 mei 2011 - Ron Smeets

Al 2 miljoen klanten voor Navmii en NavFree

Navmii werd ruim een jaar geleden geintroduceerd als een goedkope navigatie oplossing voor iPhone en iPad gebruikers. Zo'n zes maanden geleden lanceerden de makers ook een gratis variant, NavFree. Inmiddels, zo zegt de uitgever, maken al meer dan 2 miljoen iPhone en iPad eigenaren gebruik van Navmii of NavFree.

De turn-by-turn navigatie applicaties van deze Engelse uitgever maken gebruik van kaartinformatie, gebaseerd op OpenStreetMap, van het Nederlandse AND.

OpenStreetMap is een (online) community die zorgt voor het updaten van kaartinfo. De gezamenlijke Navmii en NavFree gebruikers hebben in de afgelopen 12 maanden al meer dan 300.000 kaartupdates ingediend. "OpenStreetMap is een vrij bewerkbare kaart van de hele wereld. Hij wordt gemaakt door mensen zoals u. Met OpenStreetMap kunt u geografische gegevens van de hele aarde bekijken, samen bewerken en gebruiken."

Aanvankelijk was, ondanks het gebruik van 'Nederlandse kaarten' de applicatie niet bruikbaar in Nederland en België, maar dat is inmiddels veranderd. De betaalde variant is momenteel beschikbaar in Oostenrijk, België, Nederland, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. NavFree, de gratis variant, werkt op dit moment in Australië, Oostenrijk, Duitsland, ierland, Nieuw Zeeland, Zwitserland, de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Zoals gezegd zijn Navmii en NavFree momenteel alleen nog geschikt voor de iPhone en iPad, maar de maker heeft ook plannen om een Android variant op de markt te brengen. Wanneer, dat is nog niet bekend. Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.