Geruchten
23 november 2012 - Ron Smeets

Al 2.5 miljoen Nokia Lumia 920's verkocht?

Tijdens de lancering van de Nokia Lumia 920 in China werd gemeld, niet door de fabrikant zelf natuurlijk, dat Nokia inmiddels al 2.5 miljoen bestellingen voor de Lumia 920 ontvangen zou hebben.

Als dat aantal inderdaad juist is, dan kun je wel concluderen dat de Lumia 920 een prima start kent. Hij is, sinds de winkellancering enkele weken geleden, namelijk pas in 15 landen te koop, waaronder de VS, Australië, Engeland en Duitsland maar ook enkele 'kleine' landen als Vietnam, Thailand en Polen. En dan is 2.5 miljoen binnen drie weken gewoon veel.

Zoals gezegd, het zijn geen officiële cijfers van Nokia zelf, maar de eerste berichten uit de landen waar het toestel al te koop is waren niet slecht. In Australië is de vraag naar de Lumia 920 'beyond amazing'. Duitse winkels melden dat het toestel daar ook al zo goed als uitverkocht is en zelfs uit Amerika komen berichten dat de verkoop erg goed gaat, vooral het gele en blauwe model zijn daar erg gewild, zo blijkt op de site van Amazon.

De afgelopen week, zo meldde ik gisteren ook al, zit het aandelenkoers van Nokia behoorlijk in de lift. Met deze berichten zal die koers nog wel iets verder stijgen, denk ik. Ow, en als het inderdaad klopt dat Nokia binnen drie weken 2.5 miljoen Lumia 920's verkocht heeft, dan zou ik, als ik Nokia was, dat heel snel officiëel bevestigen. Eindelijk weer eens wat geod nieuws uit Espoo, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.