Toestellen
15 juli 2006 - Ron Smeets

Al 1 miljoen Nokia 3250's verkocht

Nokia is al jaren de marktleider op de mobiele toestelwereld, dat is al lang geen nieuws meer. Wat ook geen verassing is, is het feit dat er steeds meer musicphones over de toonbank vliegen.

De Finse toestelmaker introduceerde in Maart de 3250, een muziek GSM waarvan er, zo heeft deze week bekend gemaakt, in de vier maanden dat hij inmiddels te koop is al meer dan 1 miljoen verkocht zijn .

De marktonderzoekers van Ovum hebben becijferd dat 27% van alle mobieltjes die dit jaar verkocht worden ook geschikt zijn als MP3 speler. Tegen 2010 zal dat met 69% van de mobiele telefoons het geval zijn.Gerelateerde links:
LG's MP3 GSM met iPod look en clickwheel
LG's musicphone binnenkort verkrijgbaar
Nokia's Musicphone toch deze lente in de winkel
Samsung belooft 10 GB musicphone
Samsung S370 musicphone
Nokia Brandname voor musicphones
Nokia 3250: low-budget musicphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.