Accessoires
12 juli 2006 - Elske de Boer

Al 1.2 miljoen GSM horloges in bestelling

Een week of twee geleden zag ik dit GSM horloge voor het eerst. Als het waar zou zijn, dan was dit de eerste echt draagbare 'pols GSM'. Vanwege de sceptische reacties die her en der binnenstroomden heeft de fabrikant, het Australische SMS Technology, besloten wat meer foto's en info over het toestelletje dat deze Kerst op de markt moet komen vrijgegeven.

De m300 is voortgekomen uit een GPS horloge, de MTrak, en via een CDMA versie enkele maanden geleden doorontwikkeld tot de GSM versie die nu besteld kan worden. Helaas hebben ze de GPS functie moeten laten vervallen om het toestel draagbaar te houden. De m300 beschikt wel over een speech-to-text optie zodat je er ook mee kunt SMS-en, heeft Bluetooth en een speakerphone functie.

Volgens de fabrikant hebben ze al meer dan 1.2 miljoen bestellingen ontvangen en de vraag reist nu of het aantal van 30.000 dat enkele weken geleden genoemd werd als 'gelimiteerde oplage' nog wel klopt, evenals de prijs van zo'n 290 Euro (499 AUS dollars).Gerelateerde links:
GSM in een horloge
Prijswinnende 'Transformer' design GSM
Pols-PDA uit de handel
GPS navigatie horloge van Globalsat
Telefoon Horloge
Over de auteur: Elske de Boer