Entertainment
09 juni 2008 - Ron Smeets

'Akihabara' moorden aangekondigd op Mobiele website

Zondag heeft een 25 jarige Japanner in de Akihabara wijk van Tokio zeven onschuldige voorbijgangers vermoord. Hij reed met zijn vrachtwagen in op een aantal voetgangers, stapte uit en stak een aantal van hen neer. In totaal vielen er 17 gewonden, van wie zeven met fatale afloop.

De lokale politie onderzoekt momenteel een aantal postings (zie afbeelding hiernaast) die, voorafgaand aan de moorden, geplaatst zijn op een mobiele website waarin een anonieme lezer aankondigde dat hij van plan was een aantal mensen te gaan vermoorden in de wijk Akihabara.

Hoewel nog niet bevestigd lijkt de kans reeel dat de mededelingen gepost zijn door de uiteindelijke dader, de 25 jarige Tomohiro Kato.Gerelateerde links:
Moeder filmt moord op haar eigen kinderen met camphone
Oostenrijkse SMS roept op tot moord
Tienermeiden bekennen moord op moeder per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.