Nieuws
05 november 2005 - Ron Smeets

AirText waarschuwt voor slechte lucht

In Londen kunnen astmapatienten en mensen die gevoelig zijn voor bepaalde vormen van luchtvervuiling per SMS op de hoogte blijven van de kwaliteit van de lucht en zo bepalen of ze actie moeten ondernemen.

AirText is een pilot project van de Croydon deelgemeente in Londen in samenwerking met de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA). Over twee jaar zal geevalueerd worden of het systeem succesvol- en bruikbaar genoeg is om de dienst te continueren en wellicht uit te breiden naar andere regio's.

Astma, bronchitis en andere patienten met gevoelige luchtwegen die zich aangemeld hebben voor deze dienst krijgen, indien noodzakelijk, de 's avonds een SMS met de voorspelde luchtvervuiling voor de volgende dag.

De voorspellingen komen onder meer tot stand met behulp van de gegevens van satellieten. Herdoor is de betrouwbaarheid van de afgegeven waarschuwingen bijzonder hoog.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.