Toestellen
14 april 2008 - Ron Smeets

Airis T482 Navi PDA Phone deze week naar Frankrijk

Mobiele telefoons met ingebouwde Navigatie worden steeds talrijker. De Airis T482 is de volgende in de rij van toestellen die op de Europese markt geïntroduceerd gaat worden.

Het toestel zal vanaf deze week, voorlopig alleen, in Frankrijk in de winkels liggen. De meest opvallende feature is het feit dat kopers de keuze krijgen om het toestel al dan niet met de pre-installed navigatiesoftware en -kaarten van CoPilot Live 7 aan te schaffen. Op zich geen slecht idee want dan kun je altijd nog zelf bepalen welke navigatie software je er op wilt installeren.

Helaas is de prijs van de Airis T482 behoorlijk gepeperd. Zonder navigatie software en -kaarten kost hij namelijk al 399 Euro. Met software en kaarten voor Frankrijk heeft hij een prijskaartje van 424 Euro. Wil je de Europese kaarten erbij dan moet je nog eens 54 Euro erbij leggen.

De specs van de Airis T482 zijn wel behoorlijk compleet, maar dat mag ook wel met zo'n prijskaartje. Het is een quad-band GSM (GPRS en EDGE) voorzien van een 3.2 inch QVGA touchscreen display, SirfStar III GPS ontvanger, 2 megapixel camera, WLAN, FM Tuner, microSD geheugenkaart optie, twee processoren (een marvel PXA270 416MHz en een Philips Grangonfly SS6120), 128 MB ROM, 64 MB RAM en een 1500 mAh accu voor 250 standby- of 4 bel-uren.

Of dit toestel ook in andere Europese landen (zoals Nederland en België) op de markt zal verschijnen is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Mio komt ook met een Navigatie Phone, de Lovebird
De nieuwe Nokia Navigator 6210
Garmin introduceert de Nüvifone
Garmin en TomTom komen dit jaar met een GPS Phone
GPS-telefoons navigeren de toekomst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.