Toestellen
07 januari 2010 - Ron Smeets

Afwasbaar mobieltje gepresenteerd

Mobiele telefoons moeten soms heel wat ontberingen doorstaan en velen van jullie die wel eens een toestel ter reparatie heeft opgestuurd zullen bekend zijn met het 'fenomeen' vochtschade. Nu kennen we natuurlijk al langer de waterbestendige Sonim toestellen maar daar is deze week een variant bijgekomen, de Seal Cell (foto).

Dit is namelijk 's werelds eerste afwasbare mobiele telefoon. De waterdichtheid is hierbij dus niet ontstaan uit angst voor schade maar vanwege de vele bacterien en andere ziektekiemen die doorgaans op (gebruikte) mobieltjes rondzwerven.

De Seal Cell kun je gewoon in de vaatwasser stoppen om hem schoon te maken. Om alle bacterien te doden zul je het toestel natuurlijk wel op minimaal 65 graden moeten wassen. Niet echt milieuvriendelijk ;-)

Om hem overigens een beetje bacterie-vrij te houden is de Seal Cell ook voorzien van de zogenaamde Silver Seal beschermlaag. De specs van het toestel zelf hinken een beetje op twee gedachten tussen robuust en comfort. Zo heeft de Seal Cell een dual-SIM functie en een Touchscreen display van krasvrij materiaal en GPS. maar moet hij het verder doen met  een 2 megapixel camera, quad-band GSM support (twee maal dus) met GPRS Data, Bluetooth 2.0 en een Walkie Talkie functie. Via en Persbericht

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.