Nieuws
24 november 2011 - Ron Smeets

Aftellen naar 1 miljardste Chinese mobiele beller

Begin deze maand werd voorspeld dat China in februari 2012 het eerste land wordt waar 1 miljard mobiele bellers 'rondlopen'. De 'aftelklok' naar 1.000.000.000 stond eind oktober op 36.010.000. Inmiddels is het natuurlijk al bijna eind november dus zullen er alweer zo'n 9 miljoen 'tikken' 'afgeteld' zijn.

Overigens zijn er natuurlijk maar twee landen op deze wereld waar de magische grens van 1 miljard mobiele bellers gehaald kan worden, China en India. Dat land is overigens ook hard op weg naar de 1 miljard maar dat duurt nog iets (een paar maanden) langer. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.