Entertainment
23 januari 2006 - Ron Smeets

Afreageren per camphone

De Engelse tabloid The Sun roept haar online lezers op om hun frustraties over vanalles en nogwat af te reageren voor een camphone en de beelden vervolgens op te sturen naar de krant.

Het idee hierachter is natuurlijk dat mensen hierdoor aangespoord worden om hun boosheid direct bot te vieren, zonder dat ze eerst achter een PC hoeven te kruipen om hun woede te verwoorden in een email of brief aan de redactie. Dat zet namelijk alleen maar aan tot extra denkwerk en maakt de kans op uitspattingen waar ze later spijt van krijgen natuurlijk een stuk kleiner, en de reactie ook een stuk minder interessant voor een roddelblad, niet te vergeten.

De leukste (lees: grofste) camphone filmpjes worden online gepubliceerd in de Sun.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.