Geruchten
02 juli 2015 - Ron Smeets

Afmetingen en design Galaxy Note 5 (aka Galaxy S6 Plus) 'bevestigd' Afbeeldingen van hoesjes zouden aantonen dat de volgende Note het 'S6' design krijgt

Een ding is zo goed als zeker. De opvolger van de Galaxy Note 4 zal begin september in Berlijn rondom de IFA onthuld worden. De afgelopen weken wordt natuurlijk al volop gespeculeerd over de nieuwe phablet. Zo zou hij het design van de Galaxy S6 gaan 'adopteren' en wellicht ook een naamsverandering krijgen. De opvolgers van de Galaxy Note 4 en Note Edge zouden dan de Galaxy S6 Plus en Galaxy S6 Edge Plus worden.

Vandaag zijn renders en afbeeldingen uitgelekt van hoesjes van de nieuwe Note. Als die kloppen dan lijkt het er inderdaad op dat de volgende Note (of Galaxy S6 Plus dus) uiterlijk op de Galaxy S6 zal lijken. De afbeeldingen zijn afkomstig van een Roemeense hoesjes fabrikant. Onleaks deed overigens ook weer een duit in het geruchtenzakje met een nieuwe render van de Galaxy S6 Plus (zie foto onderaan dit artikel)

Eerder was ook al een afbeelding te zien die dat zou aantonen. Uiteraard blijven dit allemaal nog onbevestigde geruchten die met de spreekwoordelijke korrel zout genomen moeten worden.

Over de specs van de nieuwe Samsung phablets wordt nu ook weer gespeculeerd.

De Galaxy S6 Plus (aka Note 5)
- 5.98 inch QHD (2560 x 1440) display
- Exynos 7422 processor
- USB Type-C aansluiting
- 4100 mAh accu

De Galaxy S6 Edge Plus:
- 5,5 inch display
- Snapdragon 808 processor
- 16 MP cam plus 5 MP selfie camera

Deze specs komen overigens maar deels overeen met die uit eerdere geruchten. Dat bewijst eens te meer dat we eigenlijk gewoon rustig moeten afwachten tot Samsung de toestellen officieel onthuld ;)

Bron (hoesjes), Bron (render)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.