Nieuws
09 april 2008 - Redactie MobileCowboys

Afkoopregeling Nokia met Duitse medewerkers

Het lijkt er op dat de sluiting van de Nokia fabriek in Bochum, voor zover dat nog mogelijk is, toch nog op een relatief nette manier afgehandeld gaat worden.

De Finnen hebben diep in de buidel moeten tasten maar er is overeenstemming bereikt tussen de fabrikant en de ruim 2000 medewerkers die eind Juni hun baan gaan verliezen als de fabriek haar poorten definitief sluit.

Met de deal is een bedrag gemoeid van zo'n 200 miljoen Euro. Dat bedrag gaat deels gebruikt worden voor de ontslagvergoedingen. Daarnaast zal Nokia gedurende het eerste jaar na de sluiting de medewerkers opnemen in een zogenaamde 'transfer company' van waaruit het personeel op zoek kan gaan naar een nieuwe baan.

Het is te hopen voor Nokia dat deze regeling een halt toe roept aan de boycot van diens toestellen waartoe de afgelopen periode op diverse websites en in andere (Duitse) media opgeroepen werd.

Als ook de regering van de deelstaat Nord-Rhein Westfalen vasthoud aan de eis dat Nokia de subsidiegelden moet terug betalen dan kost de sluiting van de fabriek in Bochum de Finnen al met al ruim een kwart miljard Euro.Gerelateerde links:
Duitse overheid eist 92 miljoen dollar van Nokia
Duitsers ECHT boos op Nokia: slopen hun toestellen
Duitse vakbonden: boycot Nokia!
Bijna 2300 ontslagen bij Nokia in Duitsland
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl