Entertainment
16 juli 2006 - Ron Smeets

Afkickcentrum voor verslaafde gamers

In Amsterdam is onlangs een kliniek geopend waar verslaafde gamers zich kunnen melden die willen afkicken.

Het is, voor zover bekend, een wereldprimeur, maar volgens mij eentje met behoorlijke potentie voor uitbreiding.

Kijk, alcohol en drugs verslavingen zijn natuurlijk al decennia lang een 'bekend' gezicht, maar de technologische vernieuwingen van de afgelopen 20 jaar zorgen voor een heel nieuwe golf van (mogelijke) verslavingen die minstens zo schadelijk zijn voor de (mentale) gezondheid.

Het zal dus een kwestie van tijd zijn voordat de Amsterdamse kliniek van Smith and Jones haar deuren ook opent voor verslaafde mobiele bellers, -gamers en SMS-ers.Gerelateerde links:
Mobieltjes even verslavend als roken
Koreaanse studenten verslaafd aan SMS
Inwoners Shanghai verslaafd aan de telefoon
Tiener in therapie voor SMS verslaving
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.