Entertainment
12 maart 2008 - Ron Smeets

Afghaanse mobiele netwerken 'sluiten' om 17u

In sommige landen loont terrorisme helaas nog steeds. De Taliban, die zich voornamelijk verschuilt in het noorden van Afghanistan, is er namelijk in geslaagd om de lokale providers van mobiele netwerken zo ver te krijgen dat ze die na vijf uur 'uitzetten'.

De mobiele netwerken werden namelijk door lokale en NAVO troepen gebruikt om, met behulp van de gegevens van hun mobiele telefoons, de lokatie van Taliban strijders te achterhalen en te bombarderen.

Nadat de Taliban in de afgelopen weken een tiental GSM masten 'aangevallen' had waarvan er zes onherstelbaar vernietigd werden, besloten de lokale providers eieren voor hun geld te kiezen en toe te geven aan de eis van de terroristen om de mobiele netwerken 's avonds en 's nachts 'uit te zetten'.Gerelateerde links:
Koopjesjagers aangezien voor terroristen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.