Wearables
05 augustus 2016 - Ron Smeets

Afbeeldingen van de Apple Watch duiken op in Samsung patent Samsung vindt de Apple Watch blijkbaar beter passen bij hun eigen polsbandjes

Je zou toch denken dat Samsung, Apple en alle fabrikanten die elkaar al jaren voor de rechter bevechten over vermeend (soms terecht, soms niet) copy-paste gedrag en diefstal van elkaars ideeen inmiddels wel beter zouden oppassen met wat ze maken en in patentaanvragen verwerken.

Welnu, in Korea, bij Samsung om precies te zijn, lijkt er toch nog iets mis gegaan te zijn. Onderstaande afbeeldingen, afkomstig uit een patentaanvraag voor het ontwerp en technologie van verwisselbare polsbandjes voor smartwatches, tonen een wel heel erg veel van de Apple Watch afgeleid slim horloge.

De knoppen aan de zijkant, de sensors aan de onderzijde en de algehele vorm van de smartwatch... je zou er zo een Apple Watch op kunnen leggen zonder buiten de lijntjes te hoeven tekenen ;)

Er is zelfs een foto te zien van een smartwatch die een kopie lijkt van de gouden Apple Watch Edition. Niet erg handig van Samsung. OK, het is geen patentaanvraag voor een smartwatch die op de Apple Watch lijkt, maar toch. Waarom niet gewoon de tekeningen van de Gear S gebruikt?Die is ook rechthoekig. Waarschijnlijk omdat ze die zelf ook veel te lelijk vonden... ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.