Geruchten
11 maart 2015 - Ron Smeets

Afbeeldingen tonen mogelijk de LG G4 Dit zou de eerste kijk op de nieuwe G-Series van LG moeten zijn

De LG G4 zal, als eerdere uitspraken van medewerkers van de Koreaanse fabrikant klopten, deze maand nog aan de wereld gepresenteerd worden. Onlangs liet een LG bobo zich ook al ontvallen dat de verkoop target van de G4 voor 2015 op 10 miljoen exemplaren gezet is.

Welnu, mochten de nu uitgelekte afbeeldingen, zogenaamde pers renders, inderdaad de LG G4 tonen dan kunnen we ons langzaam beginnen af te vragen of dit toestel, qua uiterlijk, een succesnummer gaat worden.

Het toestel ziet er in ieder geval niet bepaald dun uit en LG wekt met het design (de lijnen) van de achterzijde, kijkend naar de afbeelding waarop de zijkant getoond wordt, de indruk dat het toestel ietwat gebogen is. Knap staaltje gezichtsbedrog, maar het zorgt er wel voor dat het toestel dikker oogt dan het waarschijnlijk in werkelijkheid is.

Dat gebogen design is overigens ook terug te zien in onderstaande afbeelding van de achterzijde. Maar genoeg daarover.

Opvallend aan de achterzijde is natuurlijk de grotere camera en de ietwat veranderde bedieningsknoppen. Eerdere geruchten spraken al over een 20.7 megapixel sensor. Of de knop in het midden weer oplicht bij notificaties is niet te zeggen. Het kan ook gewoon een metalen design feature zijn. Of de achterzijde nu echt van metaal is of dat het weer een metallic lak variant is, is op deze afbeelding nauwelijks te zien.

Tot slot de voorzijde. Het lijkt er op dat de randen boven en onder het display van de G4 iets breder zijn dan bij zijn voorganger. Zo oogt het in ieder geval. Verder valt op dat de hele voorzijde ook weer met glas bedekt is.

Uiteraard is de grootste vraag of deze afbeeldingen inderdaad van de LG G4 zijn. Daar kan alleen de fabrikant zelf antwoord op geven. Iets dat ze pas doen tijdens de presentatie en geen minuut eerder ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.