Geruchten
22 juni 2015 - Ron Smeets

Afbeeldingen, foto's en specs van de Samsung Galaxy A8 gespot Volgende 'Alpha' model van de Koreaanse fabrikant komt dichterbij

Er gingen al geruchten over de komst van een mogelijke nieuwe telg voor de Galaxy A familie, maar de afgelopen dagen is dat toestel wel heel vaak opgedoken. Vorige week waren enkele live kiekjes te zien en dit weekend zijn afbeeldingen en specs van het toestel opgedoken bij de Chinese Telecom regelgever TENAA.

Er van uit gaande dat de specs uit de steeds talrijker wordende geruchten klopt dan zou de Galaxy A8 voorzien worden van de volgende specs:
- 5.7 inch Full HD (1920 x 1080) AMOLED display
- 1.5 GHz octa core Snapdragon 615 processor met 2GB RAM
- 13 megapixel camera
- 5 megapixel front cam
- 16GB geheugen met microSD uitbreiding van maximaal 128GB
- 3050 mAh accu
- 4G support
- 156 x 76.77 x 5.94mm
- 142 gram
- Android 5.1 OS

Uiteraard moet voor wat betreft de genoemde specs nog een kleine slag om de arm gehouden worden maar de Galaxy A8 lijkt een mid-range toestel te worden die met nog geen 6 millimeter ook erg dun is. Op de gelekte afbeeldingen lijkt het toestel een metalen rand rondom de plastic behuizing te hebben en hij lijkt verder ook behoorlijk veel op zijn 'kleinere' broer, de Galaxy A7, maar dan wel bijna een halve millimeter dunner. Enfin, eerst maar eens afwachten totdat Samsung de Galaxy A8 officieel presenteert. Dan weten we meer is meteen duidelijk in hoeverre deze beelden en specs de waarheid benaderden. Hieronder alle afbeeldingen en kiekjes die de afgelopen vijf dagen opdoken.

Bron, Bron