Geruchten
22 december 2014 - Ron Smeets

Afbeeldingen en specs van de Huawei Ascend GX1 opgedoken Een goedkopere variant van de Ascend Mate 7?

In China zijn de eerste foto's en enkele specs opgedoken van een Huawei phablet die een goedkopere variant van de Ascend Mate 7 zou kunnen worden. Het toestel, de Ascend GX1 is op de kiekjes ook naast de Mate 7 te zien.

Wat daarbij meteen opvalt is het feit dat de GX1 fractioneel groter en iets dikker is dan de Mate 7. Ook zijn de hoeken wat ronder afgewerkt. Toch heeft de GX1 hetzelfde 6 inch scherm en zelfs een iets kleinere accu (3500 mAh), maar Huawei wil natuurlijk duidelijk laten zien dat de GX1 goedkoper is dan de fraai, slank en compact ontworpen Mate 7.

Er worden ook diverse specs van de nieuwe phablet genoemd. Zo zou hij een 1.4 Ghz quad core processor hebben met 1GB RAM, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en 2 megapixel selfie cam. De interne 8GB geheugenruimte kan uitgebreid worden met een microSD geheugenkaart. Android 5.0 Lollipop zou het OS worden en de GX1 krijgt volgens de geruchten ook 4G/LTE support.

De achterzijde van het toestel is niet te zien op de foto's. Of hij dus ook een vingerafdruk scanner heeft is nog niet duidelijk. Wel lijkt de GX1 ook on screen toetsen te hebben aangezien fysieke knoppen onder het scherm ontbreken. Wanneer Huawei de Ascend GX1 gaat onthullen en wat hij dan precies gaat kosten is nog niet bekend, maar met de CES en het MWC voor de deur kan dat niet lang duren, zou je denken. Dan zal ook blijken in hoeverre deze geruchten kloppen.

Bron (foto's), Bron (specs)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.