Geruchten
28 januari 2015 - Ron Smeets

Afbeelding toont mogelijk de HTC One M9 en One M9 Plus Taiwanese fabrikant werkt aan twee uitvoeringen van het nieuwe vlaggenschip

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over de opvolger van de HTC One M8. De Taiwanese fabrikant gaat die hoogstwaarschijnlijk in Barcelona, begin maart op het MWC, onthullen. De afgelopen weken doken verschillende (nep) kiekjes en specs op. Aan de hand van die geruchten werd ook al vaker het vermoeden uitgesproken dat HTC twee varianten van de One M9 ontwikkelt.

Welnu, vandaag is uit de koker van de beruchte @evleaks een afbeelding online verschenen waarop de HTC One M9 en de One M9 Plus te zien zouden zijn. De man achter @evleaks, Evan Blass, maakte enkele maanden geleden nog bekend te zullen stoppen met het lekken van toestellen maar vandaag kwam hij, niet voor het eerst overigens, even terug op dat besluit. Letterlijk schreef hij bij de foto 'Old habits die hard'. Gezien de reputatie van Evan is de kans groot dat de toestellen op de afbeelding inderdaad de nieuwe HTC's zijn, maar tot het moment dat de Taiwanese fabrikant dit bevestigt blijft het natuurlijk nog een gerucht. Op 1 maart, na de persconferentie van HTC in Barcelona, weten we ongetwijfeld veel meer.

Het ontwerp van de toestellen op de gelekte afbeelding komt grotendeels overeen met hetgeen in eerdere geruchten gemeld werd. De front speakers zijn verwerkt in de rand boven en onder het scherm en de front camera's zitten in het midden. Features die ook bij de Desire Eye al aanwezig waren. Al zaten de speakers daar in een hele dunne rand tussen het scherm en de 'vrije ruimte' daarboven en onder.

Opvallend is verder nog dat de grotere variant, de vermeende One M9 Plus dus, een langwerpige. ovale, button onder het scherm heeft. Daarover wordt gespeculeerd dat het een vingerafdruk scanner / sensor zou zijn.

Bron (@evleaks tweet)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.