Geruchten
28 januari 2015 - Ron Smeets

Afbeelding en specificaties van de Samsung Galaxy J1 duiken op Zelfs als het gerucht klopt dan is dit geen toestel om warm voor te lopen

Enkele dagen geleden dook een lijstje met mogelijke toestelnamen op die Samsung geregistreerd had. Op zich is dat niets vreemds want fabrikanten beschermen regelmatig merk- en typenamen. Ook als die niet gebruikt gaan worden. Een van de betreffende namen is vandaag echter in het geruchtencircuit opgedoken, compleet met specs en een afbeelding.

Het gaat over de Samsung Galaxy J1. Als de informatie in het gerucht klopt dan wordt dat niet echt een toestel om warm voor te lopen. Zo heeft hij onder anderen een 1.2GHz dual core processor met 512MB RAM, een 4.3 inch WVGA (800 x 480 pixels) display en een 5 megapixel camera. De duidelijke kenmerken van een instapmodelletje ;) Dat wordt ook bevestigd door de afbeelding van de voor- achter- en zijkant van het toestel.

Voor de liefhebbers even alle vermeende specs op een rijtje:
- 4.3 inch WVGA display (800 x 480)
- Android 4.4 KitKat
- 1.2 GHz Spreadturm Pike dual core processor
- 512MB RAM
- 4GB intern geheugen met microSD optie (max 64GB)
- 5 megapixel camera met LED flitser en HD video opname (720p @ 30fps)
- 2 megapixel front camera
- WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS
- 129 x 68.2 x 8.9 mm (hxbxd), 130 gram
- 1850 mAh accu
- Dual en Single sim variant

Wanneer Samsung de Galaxy J1 gaat onthullen, als dat al gebeurd en of het toestel dan ook in Europa op de markt komt is nog niet bekend. Wellicht dat de Koreaanse fabrikant in Barcelona iets te melden heeft over dit toestel, en wellicht ook de J3, J5 en de andere toestelnamen die onlangs dus opdoken. Afwachten maar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.