Geruchten
11 mei 2015 - Ron Smeets

Afbeelding en naam van de Galaxy Tab S2 opgedoken Samsung onthult het bestaan van de nieuwe tablet in een app

Enkele maanden geleden werd al volop gespeculeerd over de nieuwe high end tablet van Samsung. De grootste verandering die de opvolger van de Galaxy Tab S ten deel zou vallen was een 4:3 beeldschermverhouding.

UPDATE (12-05, 11u55): Afgelopen uren zijn, via dezelfde bron, nog twee afbeeldingen opgedoken waarop de achterzijde van de nieuwe Galaxy Tablet te zien zouden zijn.

Dit weekend is een vermeende afbeelding van de Galaxy Tab S2 opgedoken die bovenstaand gerucht bekrachtigd. Uiteraard zal dan eerst nog wel moeten blijken dat op deze afbeelding inderdaad de nieuwe Samsung tablet te zien is. De enige die dat kan bevestigen is de Koreaanse fabrikant zelf. En ja, dat lijkt ook al gebeurd te zijn. De naam van de Galaxy Tab S2 is namelijk opgedoken in de changelog van de nieuwe versie van de Hancom Office App. Daarin staat dat die nu ook geschikt is voor de Galaxy Tab S2.

De tablet op de gelekte afbeelding hieronder heeft naast de bekende ingangen voor sim- en microSD kaart aan de zijkant, ook een home-button onder het scherm. Dat zou kunnen duiden op de aanwezigheid van een vingerafdruk scanner. Verder lijkt het er ook op dat de volgende Galaxy Tablet, een metalen rand (frame) heeft. Dat werd in eerdere geruchten ook al gemeld. Over de specs wordt door de bron van deze afbeelding niets gezegd. Die doken enkele maanden geleden al eens op in een benchmark.

Als Samsung de opvolger van de Galaxy Tab S in dezelfde periode presenteert dan duurt het nog een paar weken voordat we weten of al deze geruchten, en de afbeelding, in de buurt van de waarheid komen.

Bron (afbeelding), Bron (naam)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.