Geruchten
16 april 2016 - Ron Smeets

Afbeelding en foto tonen home button van de Moto G4 Plus Dit zou de eerste Motorola smartphone met vingerafdruk sensor kunnen worden

Het verhaal waarom Mototola smartphones nog geen vingerafdruk scanner hebben dateert alweer van enkele jaren geleden. Het had te maken met het feit dat Apple de ontwikkelaar opkocht die de vingerafdruk sensor voor Motorola zou maken.

Welnu, het lijkt er op dat de eerste Motorola smartphone met vingerafdruk sensor nu, ruim anderhalf jaar later, er dan toch aan zit te komen. Online is namelijk een tekening opgedoken waarop de onderzijde van de Moto G4 Plus te zien zou zijn, compleet met een grote, vierkante, home button die hoogstwaarschijnlijk ook voorzien is van een vingerafdruk scanner.

De afbeelding werd online gepost door de beruchte, en behoorlijk betrouwbare, Evan Blass, aka @evleaks. In de reacties die op de tweet volgden verscheen ook nog een foto van het vermeende toestel. Over de echtheid daarvan valt weinig zinnigs te zeggen. Hetzelfde geldt voor de specs die in de reacties genoemd worden. De Moto G4 Plus, dat doet de naam natuurlijk al vermoeden, zou een phablet worden met een scherm van 5.5 of 5.7 inch. Verder wordt gespeculeerd dat het toestel geen dual front speakers meer heeft. Zoals gezegd, dit zijn allemaal nog onbevestigde geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.