Nieuws
06 september 2006 - Ron Smeets

Adwords op Google Mobile Search

Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven is Google in de VS begonnen met het introduceren van Adwords in de mobiele versie van Google Search.

Hieruit kunnen we in ieder geval afleiden dat de testfase die Google eerder dit jaar in Japan startte met Adwords succesvol verlopen is.

Net als bij de online versie van Adwords kunnen adverteerders hun eigen campagne plannen, een dagelijks budget bepalen en er wordt afgerekend op basis van het aantal clicks.

Google ontwikkeld momenteel een systeem dat afhankelijk van de capaciteiten van het toestel kan bepalen of de click moet leiden naar een mobiele website of telefoongesprek.Gerelateerde links:
Porno meest gezocht via Mobile Search
Google test mobile ads in Japan
Weinig animo voor betaalde mobile search
Yahoo! mobile SMS Search
Overture Ads op je mobiel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.